Discovery: Fruktkjøttet er hvitt, fast og saftig med søt god smak og fin aroma. Eplet har god kvalitet og er best i september og oktober. Rød Aroma: Fruktkjøttet er gulhvitt, middels fast og saftig med god balanse mellom sukker og syre. Dette gir en mild, fin aroma. Rød Aroma er et spesielt godt spiseeple. Høstetid er fra slutten av september til begynnelsen av oktober og modningstiden er november – desember. Aroma epler kan lagres ved lavere temperatur enn mange andre sorter (2° C) og holder da betydelig lenger. Santana: Eplet har sprøtt fruktkjøtt, er saftig og har en frisk syrlig smak med mye søtlig aroma. Du kan høste de litt før de er modne om du vil ha dem liggende til jul, ellers er det siste halvdel i oktober som gjelder for friskkonsum. Økologisk eplemost På gårdspresseriet våres presser og tapper vi eplemost av eplene fra hagen. Vi har både flasker og bag in boks (3 liter). Vi er selektive og nøye i sorteringen, og passer på å høste eplene i riktig tid slik at vi får den smaken vi ønsker. Vi varmebehandler råsaften slik at den får lang holdbarhet. Varmebehandlingen skjer skånsomt slik at den beholder den gode friske smaken. Eplemostene er svært friske i smaken og har god balanse mellom sødme og syrlighet. Disse kan kjøpes direkte fra oss. Ta kontakt direkte eller følg med på facebook for åpningstider