Ulleland Oppskrift: Aronia Syltetøy
![](/storage/agric/eye.png)
6042
![](https://agricstorage.s3.eu-north-1.amazonaws.com/uploaded_images/posts/75/533-thumb-medium.png)
Aroniasyltetøy:
500 g aroniabær
2 dl vann
1 bit kanel
4,5 dl sukker
2 ts pektingpulver (certo)
1/2 ts sitronsyre
1 ts vaniljesukker
0,5 dl konjakk
1/2 ts natriumbensoat
Skyll bærene og legg dem i en gryte sammen med vann og kanelstang.
La bærene koke på svak varme i 20 min. Tilsett sukkeret litt om gangen.
Rør ut pektinpulveret og sitronsyren i litt av syltetøyet og bland det i.
La syltetøyet koke i 3-5 min.
Fjern skum.
Ta gryten av platen og ta opp kanelstangen.
Rør i vaniljesukker og konjakk.
Tilsett også natriumbensoat, først utrørt i litt av syltetøyet før det blandes med resten.
Hell syltetøyet på varme glass og dekk overflaten med smeltet parafin.
Sett på lokk og velbekommen!
![](/storage/agric/Profile/Phone.png)
Her finner du oss!
Ulleland Oppskrift: Aronia Syltetøy
![](https://agricstorage.s3.eu-north-1.amazonaws.com/uploaded_images/posts/75/533-thumb-medium.png)
Aroniasyltetøy:
500 g aroniabær
2 dl vann
1 bit kanel
4,5 dl sukker
2 ts pektingpulver (certo)
1/2 ts sitronsyre
1 ts vaniljesukker
0,5 dl konjakk
1/2 ts natriumbensoat
Skyll bærene og legg dem i en gryte sammen med vann og kanelstang.
La bærene koke på svak varme i 20 min. Tilsett sukkeret litt om gangen.
Rør ut pektinpulveret og sitronsyren i litt av syltetøyet og bland det i.
La syltetøyet koke i 3-5 min.
Fjern skum.
Ta gryten av platen og ta opp kanelstangen.
Rør i vaniljesukker og konjakk.
Tilsett også natriumbensoat, først utrørt i litt av syltetøyet før det blandes med resten.
Hell syltetøyet på varme glass og dekk overflaten med smeltet parafin.
Sett på lokk og velbekommen!
![](/storage/agric/Profile/Phone.png)
![](https://agricstorage.s3.eu-north-1.amazonaws.com/avatars/155/130/agriculleland-gard20537.jpg)