Takk til dere som bestilte grønnsakskasse denne uka! Håper dere blir fornøyde.
Vi har et par tilberedningstips til noen av grønnsakene i kassene, og deler dem like gjerne her:
- Rund squash kan brukes som vanlig squash, dvs feks i staver stekt i panne med olje og litt løk, i en gryterett, bakt i ovn, osv. Vi selv har bare en rund squash stående som vi skjærer litt av når vi vil ha litt squash i matretter. Squash holder lenge. Så lenge den er hel lagres den best i romtemperatur, ikke kjøleskap.
- Beter: terninger bakt i ovn med andre rotgrønnsaker, eller feks fersk i småterninger i salat.
- Beteblader: stilk grovhakkes i salat, eller freses med olje og feks squash. Blader: som spinat, god både fersk i salat og i feks pastarett eller gryterett
- Grønnmynteblader: ett blad på toppen av en dessert? Eller en stengel i en tekanne med kokende vann, så har du mynte-te. Eller grovhakket i en salatdressing.
- Lilla knutekål (bare noen av kassene som fikk dette, da det var slutten av sesongen): rå i terninger i salat, kokt i gryterett. Hele skiver med rå knutekål med litt salt på som knask.
- Spisskål: dampet og servert med smørklatt på toppen, eller helgrillet med olje på grillen
- Persille: har du stilker til overs kan de buntes sammen med hyssing og fryses, blir perfekt "suppekvast" som kan hives i en suppe seinere i vinter.
- Stangbønner/aspargesbønner: lettkokes i litt vann til møre, hell av vann, legg et lag ost på toppen av bønnene i gryta, sett på lokket og la osten smelte før du serverer.
God appetitt!

522

Ta gjerne kontakt med oss hvis du ønsker å vite mer om Sveivdokk økologiske gård!

482 66 397
Her finner du oss!
Meny
Takk til dere som bestilte grønnsakskasse denne uka! Håper dere blir fornøyde.

Ta gjerne kontakt med oss hvis du ønsker å vite mer om Sveivdokk økologiske gård!

482 66 397

Erling Ballestad