Vi har et par tilberedningstips til noen av grønnsakene i kassene, og deler dem like gjerne her: - Rund squash kan brukes som vanlig squash, dvs feks i staver stekt i panne med olje og litt løk, i en gryterett, bakt i ovn, osv. Vi selv har bare en rund squash stående som vi skjærer litt av når vi vil ha litt squash i matretter. Squash holder lenge. Så lenge den er hel lagres den best i romtemperatur, ikke kjøleskap. - Beter: terninger bakt i ovn med andre rotgrønnsaker, eller feks fersk i småterninger i salat. - Beteblader: stilk grovhakkes i salat, eller freses med olje og feks squash. Blader: som spinat, god både fersk i salat og i feks pastarett eller gryterett - Grønnmynteblader: ett blad på toppen av en dessert? Eller en stengel i en tekanne med kokende vann, så har du mynte-te. Eller grovhakket i en salatdressing. - Lilla knutekål (bare noen av kassene som fikk dette, da det var slutten av sesongen): rå i terninger i salat, kokt i gryterett. Hele skiver med rå knutekål med litt salt på som knask. - Spisskål: dampet og servert med smørklatt på toppen, eller helgrillet med olje på grillen - Persille: har du stilker til overs kan de buntes sammen med hyssing og fryses, blir perfekt "suppekvast" som kan hives i en suppe seinere i vinter. - Stangbønner/aspargesbønner: lettkokes i litt vann til møre, hell av vann, legg et lag ost på toppen av bønnene i gryta, sett på lokket og la osten smelte før du serverer. God appetitt!